3131 Views |  Like

Vatra Dornei – un loc binecuvantat

Spiritual ma simt mai bogata, mai implinita si mai recunoscatoare dupa aceasta calatorie…Si cand spun asta, ma gandesc, in primul rand, la frumusetile Romaniei. Cred ca este esential sa ne bucuram de lucrurile simple, dar incarcate de o spiritualitate aparte, si sa ne simtim mandri ca apartinem unei tari atat de bogate.

11

Vatra Dornei mi-a demonstrat ca simplitatea valoreaza extraordinar de mult. Am cautat sa descopar zone ale Romaniei dominate de liniste, iar Vatra Dornei nu m-a dezamagit… Am gasit exact ceea ce mi-am dorit mai mult: un loc in care domneste tacerea. Simteam nevoia sa ii transmit si lui Achim sentimentul autentic pe care il ofera descoperirea unor meleaguri sacre. De aceea, am  ales sa vizitam Schitul Sfantul Ioan Iacob, un loc cu o energie incredibila, unde traiesc multi calugari. Blandetea calugarilor te invaluie si  iti transmite trairi profunde, aparte. Vatra Dornei este o zona in care au trait si se pare ca traiesc in continuare multi pustnici. M-am simtit binecuvantata sa pasesc pe acel pamant ferit parca de efemeritate.

12

1

2

3

4

Transraraul, sau “drumul comorilor”, cum am aflat ca mai este numit, isi merita pe deplin denumirea! Este, intr-adevar, o experienta grozava sa simti ca te afli in mijlocul unei naturi salbatice. Transraraul face drumul mai usor spre Manastirea Rarau, dar si spre Pietrele Doamnei, care se afla la doar o ora de mers pe jos prin padurea aceea minunata.

5

6

7

8

Poate cea mai frumoasa amintire de aici  este  ca am facut rafting pentru prima data cu Achimossu, care a fost foarte incantat de aceasta experienta! De aceea, i-am promis ca o vom repeta cat mai curand cu putinta.

v

22

9

10

Tot impreuna cu Achim am hranit cele mai frumoase veverite intr-un parc din Vatra Dornei. Ne-am fi dorit tare mult sa putem lua una acasa!

11

12

13

14

15

v

Va indemn sincer sa vizitati, cand veti avea ocazia, acele locuri pentru ca sunt extraordinare. Ne fac sa ne simtim mandri ca apartinem unei asemenea tari… Sper ca fotografiile realizate cu noul model Huawei v-au convins!

34

17

18

19

20

21