1573 Views |  Like

In lumea achimosilor

photo

Intr-un tinut nevazut…departe de ochii tuturor…exista o lume frumoasa, frumoasa, in care noi oamenii mari putem avea acces numai datorita lor: achimosilor.
Va trebui sa va explic pe indelete ce e un….achimos. Da, da! Un achimos. E o faptura alcatuita din raze de soare si luna, cu zambet auriu care imbraca in culorile curcubeului intr-o secunda toata viata noastra.
O sa va spun un secret… Ssssst… Sa nu il spuneti nimanui, va rog!
In fiecare dimineata cand ma trezesc imi rasare dintr-un ocean de cearceafuri mototolite un…. achimos!!!!
Al meu e pufos, cu gene instelate si are privirile maslinii pline de sute de scanteioare si mini-licurici. Un achimos nu se trezeste niciodata altfel decat extrem de ciufulit, pentru ca asa e traditia in universul lor unic. 
Achimosii sunt cele mai curajoase fiinte! Pot sari fara frica din pat, de pe masa sau de pe marginea unei piscine pur si simplu vaaaaj prin aer fara sa inchida ochii nici macar o secunda! Strabat kilometri intregi de patut, covor, parchet sau iarba si cand se trezesc o iau de la capat.
Au un balans specific atunci cand merg si o iau la fuga fara sa te pregateasca inainte pentru a-ti testa vigilenta!
Pentru ei a fost inventata special faimoasa melodie :”Un Achimos se legana pe o panza de paianjen… Ta-ta-taa-ta-taaaa, ta-ta-ta-taa-ta, a mai venit un Achimos…”Si tot asa… Pana cand, mananca, sau adorm sau…. nu mai plang… Da… Uneori chiar si ei plang… Cand achimosii plang noua ni se fac sufletele mici, mici, cele mai mici din lume. Si am vrea sa existe zane si magi care sa vina cu o bagheta fermecata care sa le opreasca lacrimile. Dar nu va speriati!!! Ca nu dureaza mult! Achimosii sunt universal cunoscuti drept cei mai zambitori dintre toate fiintele care ne impodobesc galaxiile.
Da, da! Ei asa si comunica de fapt, pentru ca altfel e greu de inteles limba lor oficiala…E cu gaga, daaaaddaaa, bruuu, bii,,,uuuuudaaaa si multe altele, si oricat  am nota nu putem cuprinde vocabularul lor foarte vast, alcatuit din mii de silabe care par ca nu se repeta niciodata.
Ati auzit vreodata un achimos razand??? Eeee… Inseamna ca ati simtit si voi caldura aceea in stomac si in inima si cum lumea vi s-a umplut brusc de cel mai curat si vesel clinchet de clopotei.
Un achimos nu e niciodata suparat mai mult de douazeci de secunde si e cel mai mare iubitor de oameni, animale, sticle de plastic, ochelari, pungi, fire de tot felul, obiecte stralucitoare si… de mama! Ca au si achimosii mamicile lor! O mama de achimos se numeste Achimoasa. Asa mi-a soptit mie cineva care ii cunoaste foarte bine.;)
Mda… Nu vi le-am spus pe toate.. Dar sunt multe de spus. Luati din calea lor fotolii, scaunele, masute, cutii, pantofi plini de noroi, maturi si alte lucruri de acest fel. Nu stiu de ce, dar au o mare atractie pentru obiectele ce le sunt interzise. De ce?Pentru ca sunt foarte, foarte curiosi! Si reusesc sa ajunga si sa apuce tot ce nu te astepti! Aaaa…
Am uitat sa va zic… Achimosii sunt mici, mici de tot. Bine, cei dintre voi care au achimosi acasa stiu deja acest lucru. Sunt mici dar voinici. Precum cei sapte pitici! Uite ca am facut si o rima fara sa imi fi propus asta! Dar mai mici decat ei… Spun asta pentru ca in ultimele filme cei sapte pitici sunt destul de inalti…. Asa ca… Mai mici decat ei. Si foarte lipiciosi! Daaa! Foooarte lipiciosi!
Au nevoie de cea mai multa iubire si pretuire pentru ca altfel ei nu pot exista.
Ups! M-a prins al meu ca scriu ceva pe telefon si mi-l confisca chiar acum! Trebuie sa-l impart cu Mossu. Pentru ca eu impart totul cu el. Cine este Mossu? Achimosul meu… 🙂 Asa il mai strigam uneori! Fug! Vreau sa fiu o Achimoasa buna! 🙂
Va strang in brate si va trimit pupici pufosi, cei mai pufosi, pentru ai vostri achimosi!

Cu zambete si dragoste,
de la achimosenia sa, Mossu si de la mine mereu.. 🙂