3353 Views |  Like

Despre oameni si fluturi

“Un fluture nu numara lunile ci momentele. Si are timp suficient”
Rabindranath Tagore

Butterflies-yorkshire_rose-15990936-1280-960

Cand eram mica puneam tempera in mijlocul unei foi din blocul de desen si aveam in fiecare zi un fluture. Viu colorat, mereu altul, imaginatie, arta naiva…foaia unui copil.
Pentru ca am avut mereu fascinatia pentru culoare am iubit fluturii. Pentru ca faceau zeci de culori sa zboare… sa bata delicat din aripi prin fata pleoapelor mele.
Am invatat ceva mai tarziu ca fluturii traiesc o viata de cometa. Si cu toate acestea… nu inceteaza nicio secunda sa zboare…
Am intalnit oameni cu spiritul de fluture… Oameni colorati, mereu zambitori, care traiesc din tot sufletul bucuria fiecarei clipe.
Uneori…oamenii isi iau plase pentru fluturi cu care prind alti oameni…Pentru ca nu pot intelege bucuria bataii aripilor de catifea… Unui fluture daca ii atingi aripile moare… Cu toate acestea oamenii reteaza zi de zi aripile colorate ale oamenilor-fluturi. Unii oameni urasc catifeaua si bucuria de trai multicolor…
E timp. Pentru toate. E timp sa te nasti… Timp sa traiesti… Timp sa iubesti…Timp ca sa mori.
Important este sa iti pazesti mereu aripile…
Zanele au aripi de fluture pentru ca stiu ce trebuie sa faca : sa zboare.
Trebuie sa incercam in fiecare zi a vietii noastre sa facem asta… independent de faptul ca uneori alti oameni vor sa ne atinga aripile.

“Poti alerga un fluture peste o campie intreaga si nu il vei prinde niciodata. Daca alegi insa sa astepti in liniste in iarba, va veni si se va aseza pe umarul tau.”

Catalina