Despre mine

Nu ma pot gandi la mine altfel decat in stransa legatura cu arta si tot ceea ce este frumos.
Inca de cand am descoperit conceptul, undeva la inceputurile copilariei mele, am fost mereu fascinata de forta elementelor cu valoare estetica si emotionala. Balet, opera, pictura, lectura, film, sculptura, muzica mi-au placut de cand ma stiu.

Candva, la trei ani toceam varfurile unor papucei de gradinita pe podelele salii de la grupa intai, visand sa devin una dintre primele balerine ale tarii. In acelasi timp pictam naiv si eram indragostita de poezie. Am fost dintotdeauna artist. Cred asta cu putere, mai ales ca anii ce au urmat au aratat ca nu puteam fi altceva. Nu o spun ca pe o lauda, ci ca o constatare a unui destin pe care nici macar nu il intuiam cand invatam pe dinafara repertoriul tuturor copiilor pentru serbarile de sfarsit de an la gradinita sau in clasele primare. Am avut norocul teribil sa am parinti care mi-au incurajat mereu alegerile si personalitatea fara a interveni in ceea ce eu consider ca afost o alegere divina. Am indraznit, am cautat si mi-am gasit drumul undeva unde voi avea mereu libertatea de a alege: in arta.
“Talent inseamna sa iubesti ce faci” a spus candva Rodin. Eu ador ce fac…si sunt ferm convinsa ca nu as fi putut exista altfel.

Despre mine stiti mai mult sau mai putin…Iata cateva lucruri care m-au adus pana aici unde ma vedeti astazi.

1996 – Pseudonimul “JOJO”
La vârsta de 15 ani am fost descoperită de primul meu agent, Radu Fornea, cel de la care am primit pseudonimul Jojo, pe care l-am folosit ca nume de scenă pentru parcursul meu muzical. Am devenit in acea perioada solista a grupului dance U-Nite alături de care, dupa lansarea albumului Dance Attack, am ramas patru ani. Unii dintre voi isi amintesc cu siguranta coverurile noastre dupa unele dintre cele mai frumoase melodii ale trupei Compact. A fost perioada in care am descoperit cat de frumoasa este muzica romaneasca si ce sentiment extraordinar iti dau aplauzele unui public entuziast.

1997 – Prezentatoare TVR – emisiune pentru copiii
Am semnat primul contract de prezentator TV, cu Televiziunea Română, pentru un format dedicat copiilor. “Kiki Riki Miki” este emisiunea mea de suflet, si a avut cel mai mare succes în rândurile celor mici dintre emisiunile de acest gen. Inca ma mai intalnesc pe strada cu tineri care priveau emisiunile mele cand erau copii. A fost una dintre cele mai pline de farmec colaborari din domeniul artistic. Universul copiilor este unul aparte si nu va puteti imagina cat de mult ne distram la filmari!

1999 – Anna Freud È™i licenÈ›a în actorie
Am inceput cursurile de actorie la clasa celebrului actor È™i profesor, Virgil Ogășanu, în cadrul Facultății de Arte la Universitatea Hyperion din BucureÈ™ti. După absolvirea È™colii m-am ocupat exclusiv de această meserie. Am sustinut examenul de licență jucând rolul fiicei lui Freud – Anna – din piesa “Vizitatorul” a lui Eric-Emmanuel Schmitt.

2000 – Premiul pentru “Cel mai bun videoclip”
Am renuntat la emisiunile tv în favoarea carierei muzicale È™i am lansat primul album solo “X-plore My….”. Am fost primul interpret român care a filmat un videoclip în afara graniÈ›elor țării, la Londra. Videoclipul “Roz” a primit premiul pentru cel mai bun videoclip la Premiile Otto Bravo în colaborare cu MTV din acelaÈ™i an. Multi isi amintesc si acum versurile..:”Viata e roz si roz este lumea toata..”:) A fost o melodie pe care am compus-o pentru cei mici, dar a a avut ecou pana in lumea celor mari care o fredoneaza si astazi mai mult sau mai putin serios…

2001 – ÃŽntâlnirea cu A.S.R Albert de Monaco
Am semnat cu “Way Press International” pentru a deveni imaginea unei campanii antidrog europene. Am participat
de două ori la Festivalul de la Cannes È™i am fost invitată trei ani la rând la “Balul Trandafirilor” la Monaco pentru promovarea documentarului “Fallen angels”, realizat în urma călătoriilor din cadrul campaniei în FranÈ›a, Bulgaria, Grecia, Turcia È™i Afganistan. Am primit felicitarile AlteÈ›ei Sale Regale Albert de Monaco pe care l-am întâlnit la primul meu bal.

2002 – Divertis È™i Serviciul Român de Comedie
Am fost cooptata ca actriță de comedie în echipa celui mai iubit grup de umor din România, Divertis, alături de care mi-am petrecut urmatorii opt ani. Emisiunile au fost difuzate în prime-time, pe Antena 1.
În prezent emisiunea a devenit producția studiourilor Media Pro și poartă numele de Serviciul Roman de Comedie (SRC).
Alaturi de prietenii si colegii mei, Toni Grecu, Monica Anghel, Aniela Petreanu, Mihai Bobonete, Catalin Neamtu, Andreea Doinea, Alexandra Timofte, Beatrice Peter, Cosmin Natanticu, Claudiu Maier, Lia Sinchevici, George Ale…., Ducu Hancu, Dragos Musat, în fiecare duminică, începând cu 09.30 pm, pe postul ProTv.

PERSONAJELE DIN TEATRU
Primul meu rol într-o piesă de teatru.
2003 TanÈ›a din “TanÈ›a È™i Costel” la Teatrul George Ciprian din Buzău, regia Atilla Vizauer;
2004 – Godspell (Wendy);
2006- Luiza din “Petrecere într-un pian cu coada”, regia Alexandru Repan, Teatrul Nottara din BucureÈ™ti;
2007 Monica din “Poker” în regia lui Alexandru Tocilescu, Teatrul de Comedie din BucureÈ™ti;
2008 – Polly “Opera de trei parale”, regia Diana Lupescu, Teatrul Nottara din Bucuresti.

2005 – FILMUL DE LUNGMETRAJ
“Un caz de dispariÈ›ie” în regia lui Dan Păduraru. Am interpretat primul ei rol intr-un film de lungmetraj. Personajul meu negativ, Mara a fost unul dintre cele mai greu de interpretat personaje de pana atunci. Productia este un thriller pentru televiziune foarte bine realizat si mi-a descoperit o lume necunoscuta mie pana atunci, lumea filmului, de care m-am indragostit pentru totdeauna.

2006 – REXONA
Am devenit imaginea brandului “Rexona” în cadrul campaniei de educare È™i formare la nivel social, “TranspiraÈ›ia strică reputaÈ›ia”. Prin intermediul acestei idei, premiate cu “Golden Award for Excellence”, am atras atenÈ›ia asupra unui subiect tabu până atunci. Din acel moment È™i până în prezent, am reprezentat Rexona în cadrul diverselor campanii organizate de Unilever. In
2009, am devenit imaginea faimosului brand în șapte țări din estul Europei.

2010 – DEBUTUL cinematografic È™i Sergiu Nicolaescu
Am debutat pe marele ecran în producÈ›ia studiourilor Media Pro Pictures, “Poker”, film în regia lui Sergiu Nicolaescu.Prin Monica, personajul meu am avut sansa sa joc alături de unii dintre cei mai mari actori romani: Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, HoraÈ›iu Mălăele, Mircea Diaconu, Jean Constantin. Lucrul alături de unul dintre cei mai valoroÈ™i regizori români m-a ajutat să ma descopar ca actriță. Comedia a avut succes la publicul roman iar eu am fost felicitata pentru personaj si considerata unul dintre elementele principale care au reusit sa starneasca aplauzele in salile pline de cinema.

2011 – The Godmother (Premiera 29.04.2011)
Am primit un alt rol comic, în filmul “The Godmother” (NaÈ™a) susÈ›inut de Media Pro Pictures, în regia lui Virgil Nicolaescu si jesus del Cerro. A trebuit sa interpretez pentru a doua oară în cariera mea un personaj negativ, dar plin de umor. Katia, personajul meu din Nasa, este o mercenara loială clanului ei, care intră în tot felul de situaÈ›ii neprevazute care stârnesc râsul spectatorilor.

2011 – Ultimul corupt din Romania
M-am intalnit pentru a doua oara cu echipa extrordinara de la Poker. Cea de a doua parte a filmului scris de Adrian Lustig a starnit si mai mult rasul mai ales ca in aceasta personajul meu, Monica Lacusta devine ministrul tineretului si al transporturilor. Am avut ocazia minunata de a lucra inca o data alaturi de marele Sergiu Nicolaescu si de toti cei care au intruchpat personajele in prima parte a filmului. Pentru acest proiect ni s-au alaturat Ion Ritiu, Ion Dichiseanu, Bogdan Stanoevici, Cristian Sofron si multi alti mari actori care au facut din distributia Ãœltimului Corupt din Romania” una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

2012- S-a furat mireasa
Scenariul lui Toni Grecu a prins viata in mainile regizorului celui mai simpatic si creativ, Jesus del Cerro. O alta productie reusita a Almei Sarbu prin Media Pro Pictures, filmul este o poveste suta la suta balcanica care are dulcele umor romanesc inconfundabil. Nina, personajul meu, fosta Miss Barlad este nucleul intregii actiuni. M-am distrat teribil la filmari alaturi de Adina Galupa pe care o ador, Costi Dita si Sergiu Costache, si am avut si un coleg actor foooarte special : un ponei!:) Ce si cum se intampla cu poneiul si cine rade la urma puteti afla chiar acum in cinematografe!

2012- Dead in Tombstone
O productie Universal Pictures la Castel Film, aceasta este prima mea colaborare cu o echipa de film american. Am avut ocazia sa-i intalnesc pe cei pe care i-am admirat de atatea ori pe marile ecrane: Danny Trejo, Dina Meyer si Anthony Michael Hall. Productia regizata de Roel Reine care il are pe Mickey Rourke intr-unul dintre rolurile principale se anunta a fi unul dintre cele mai tari filme de actiune in stil western ale anului viitor.

• 2000 – Premiul pentru “Cel mai bun videoclip” la Premiile Otto Bravo în colaborare cu MTV.
• 2006 Premiul “Golden Award for Excellence” – “Transpiratia strica reputatia”
• 2010 Premiul “Vasilica Tastaman” în cadrul Premiilor organizate de Societatea Umoristică “Pacala”, eveniment desfășurat la Casa Universitarilor din BucureÈ™ti.