2195 Views |  Like

Despre laptele din Alpi care mi-a amintit de gustul copilariei

IMG_2917

Stiti care este unul dintre gusturile pregnante ale copilariei mele? Gustul laptelui proaspat fiert de bunica mea in ceaun, in vacantele mele la munte. Nimic nu se compara cu gustul laptelui adevarat, provenit de la o vacuta care e ingrijita si creste fericita. Imi amintesc si acum cum culegeam caimacul si savuram gustul dulce al laptelui. Pe atunci nu aveam prea multa ciocolata, ca sa o savurez langa cana mea cu lapte. Din cand in cand insa, bunica mea imi adauga o lingura de cacao. Era un gust magic! Pe cuvant! Imi este cumva prezent in minte pana astazi.

Am avut ocazia de a vizita ferma vacutelor adevarate Milka in Alpi. Pentru cei care inca mai credeau ca vacutele sunt mov, iata o veste noua: nu sunt!:) Sunt cafenii, cu petele albe si maro sau negre, si toate in egala masura foarte prietenoase. Pentru ca toată lumea să afle povestea din spatele ciocolatei, Milka a făcut o schimbare îndrăzneață – populara văcuță mov a fost înlocuită temporar pe ambalaje cu adevăratele văcuțe Milka, vedete în devenire: Gerda, Marisa, Lola, Arianne și Moocha. Pentru că laptele lor este cel care face ciocolata Milka atât de cremoasă!

6ff653dc-3029-44ce-a042-8b326c5f1b47

Eu le-am intalnit pe toate! Si am ciocnit un pahar cu lapte din Alpi cu iubitul meu, @paulipate, cufundati intr-o gramada de fan. Ca in zilele cele mai frumoase ale copilariei mele! Si sa stiti ca a fost si foarte romantic! Alpii sunt superbi! E atata liniste si verde luxuriant presarat cu flori multicolore incat nu poti fi altfel decat relaxat! Nu-i de mirare ca si vacutele sunt atat de prietenoase. Ne-au incercuit si ne-au studiat pe fiecare in parte, au stat cuminti sa le mangaiem si sa le pozam. A fost super fain!

cdcaf88f-c580-4efd-89dc-f4d37d17b9e7

Contrar părerii celor mai mulți oameni, ciocolata Milka este produsă doar cu lapte de la ferme mici de familie din inima Alpilor. Fiecare fermă are aproximativ 60 de văcuțe, iar fermierii le știu pe toate pe nume și le îngrijesc cu tandrețe, pe fiecare în parte. Cei de la Milka cred căde cele mai multe ori, diferenta sta in lucrurile mici, iar românii le dau dreptate – 75% consideră că laptele produs in ferme mici, de familie, este cel mai gustos. Cei care au copilarit la tara sau la munte ca mine stiu cel mai bine ca gustul laptelui de acolo este unic!

1e35b6b5-e7fc-45f9-ba34-aac7aba70a87

In calatoria noastra in Alpi, am avut ocazia sa vizitam si fabrica de ciocolata Milka! Nu pot sa va spun cum m-am simtit acolo..:) Eu sunt un mare fan ciocolata. Cand am pasit asadar pe taramul magic unde se fabrica ciocolata Milka am fost pur si simplu fermecata! Mirosul imbietor se ciocolata ne alinta narile din toate partile. In timpul vizitei mi-am propus sa creez un parfum cu miros de ciocolata sau sa vizitez cat mai des fabrica!:) Una din doua!‍♀️Am vazut cum se fabrica pas cu pas ciocolata delicioasa cu lapte Milka cu toate retetele ei si va dati seama ca am mancat ciocolata non stop! La final aveam atata energie incat puteam sa urc Alpii dintr-o rasuflare!

 

Daca va intrebati ce cadou mi-as dori in fiecare an de ziua mea… ei bine asta ar fi cateva zile in Alpi cu laptele proaspat de acolo si muuuulta ciocolata Milka!

 

 

Vă invit să le urmăriți pe noile vedete, vacutele reale Milka, pe pagina de Instagram @therealcowsofmilka_ro. Pregătiți-va să aflați cele mai mici detalii din viețile lor și să vă răspundeți la întrebări importante: Pot văcuțele să aibă personalități diferite? Fermierii chiar le fac masaj? Văcuțele au prietene? Ce le face fericite?

 

Și, cel mai important, pregătiți-vă pentru voie-bună și muuulte zâmbete!