3584 Views |  Like

Cincizeci de umbre ale lui Grey

photo1

Am vrut sa citesc aceasta carte pentru ca m-a impresionat numarul de exemplare vandute in toata lumea.

In plus am auzit ca se pregateste o productie cinematografica mare in care rolul eroinei principale va fi interpretat de fiica lui Melanie Griffith si Don Johnson, Dakota Mayi Johnson.

Dupa ce am citit in Vogue declaratia foarte entuziasta a Victoriei Beckham care a spus ca nu a putut dormi cand a inceput sa citeasca trilogia lui E L James pentru ca a trebuit sa afle ce se intampla mai departe, am zis sa incerc. Romanul erotico-romantic nu s-a numarat niciodata printre favoritele mele. De cand am citit doua-trei carti ale Sandrei Brown in adolescenta am ajuns la concluzia ca e un gen literar care ma plictiseste teribil.

Cand am vazut ca este si ditamai trilogia cu cate aproximativ 676 de pagini pentru fiecare volum, am avut indoieli ca o voi cumpara. Apoi insa am vorbit cu cateva prietene care o citisera si pentru ca erau si ele incantate am ajuns la concluzia ca nu voi muri din asta.

photo

Citisem cu mare drag trilogia Millenium si alte trilogii faimoase dar dintr-o cu totul alta zona si mi-au placut enorm insa chiar nu m-am asteptat ca toate aceste “umbre” ale lui Grey sa ma captiveze pana la urma.

Lectura este una lejera. Nu va lasati descurajati de intinderea ei. In schimb, din anumite puncte de vedere am avut dreptate: se insista prea mult pe unele chestiuni in poveste si la un moment dat isi pierde din dinamism si farmec. Totusi, desi povestea de dragoste care se naste intre Anastasia Steele si Christian Grey nu e cea mai ortodoxa dintre toate (e o poveste extrem de senzuala, sexuala si presarata cu tot felul de detalii picante din universul dominatorilor) trebuie sa recunosc ca are in felul ei o anumita doza de farmec. Poate datorita acestui barbat imaginat de autoare, domnul Christian Grey, care e coplesitor prin frumusetea, tineretea, carisma si succesul lui timpuriu in afaceri. Personajul e creionat puternic si devine pe alocuri fascinant. Sa nu uitam ca vorbim despre un roman erotico-romantic. Poate ca asta il face mai usor de digerat pana la urma: romantismul povestii neconventionale a celor doi tineri indragostiti.

O altfel de poveste de dragoste, o poveste plina de pasiune si senzualitate, “Cele cinzeci de umbre ale lui Grey” e o lectura care destinde, in ciuda picanteriilor sale pronuntate.

O sa inchei cu cateva cuvinte ale lui Christian Grey care se repeta ca un laitmotiv al cartii: “Telul nostru este sa oferim placere”. Si poate chiar asa e.

Astept cu interes filmul. Si pe domnul Grey pe marile ecrane. Sunt absolut convinsa ca filmul se va vinde cel putin la fel de bine ca si cartea.

Lectura placuta,

Catalina