925 Views |  Like

Asa a inceput totul…

cover-facebook

Dragii mei,

Pentru ca v-a placut ideea jurnalului pe care l-am creat pentru ADAM, m-am gandit sa va scriu in continuare… Despre tot felul de lucruri… Intamplari din viata mea, si nu numai…experiente pe care le traiesc eu sau cei apropiati mie, descoperiri, zile insorite sau ploioase si…in general despre oameni si caile lor.

M-am gandit ca fiecare dintre noi este intr-un fel sau altul un mesager pentru ceilalti… Asa ca… Poate ca si eu sunt in felul meu unul. Va dedic voua paginile acestui jurnal. Pe care il voi privi ca o calatorie sau mai bine zis o evolutie catre cea mai buna varianta a mea. Cel putin asa sper!:)…Va scriu aici, unde va pot fi mai aproape si unde voi imi puteti fi mereu alaturi in suflet si in ganduri. 

Asadar… Astazi m-am indragostit a mia oara de arta…Si de artisti.
Sunt fascinata de felul unic in care un artist poate surprinde povestea unei vieti intregi intr-o fotografie…Sau intr-un tablou.
Fie ca vorbim despre o femeie simpla care isi asteapta cuminte metroul sau despre joaca unor copii.
Mi-am amintit de picturile impresionistilor pe care ii ador! Si am realizat ca pentru ei senzatia pe care o transmitea viata sau miscarea ei era mai importanta decat arta insasi. Sunt rari “impresionistii” zilelor noastre… Cei care pun emotia mai presus de orice… Care reusesc sa transforme un zambet intr-o comoara, fie ca vorbim despre actorie, pictura, dans, arta fotografica sau… arta conversatiei… Mie una imi plac lucrurile care ma impresioneaza… Care ma misca si ma emotioneaza pana la lacrimi…In cel mai frumos fel posibil!
Cel mai mult si cel mai mult pe lume, mai mult chiar decat zambetele uneori, imi plac lacrimile de fericire! Pentru ca sunt emotie si adevar in cea mai pura forma!
Ce inseamna o idealista pragmatica?… O sa descoperim impreuna… Pot sa va spun doar ca… atunci cand mi-a venit ideea sa va dedic acest jurnal… nu am stiut cum sa ma caracterizez altfel!:) Am scris idealista… Pentru ca asa am fost mereu… Si apoi… Am adaugat pragmatica, pentru ca am invatat sa fiu astfel… Paradoxal, functioneaza cumva impreuna!:) Eu sunt un exemplu viu al acestei alaturari…
O sa aflam pe parcurs daca exista intradevar idealistii pragmatici si daca ma numar si eu printre ei…

Pana atunci… Va rog sa fiti “impresionisti” in toate!
Chiar si in propria voastra viata! Pentru ca avem nevoie de miscare, de emotie si mai ales de arta. Si sa traiesti poate fi o arta!… Poate ca este una dintre cele mai alese…
Va las sa va ganditi la toate… Si daca simtiti sa imi scrieti, nu ezitati sa o faceti si voi!
Eu asa m-am hotarat sa va scriu… Pentru ca am simtit!

P.S:
“Omul este un mesager care si-a uitat mesajul”- A.J Heschel

Catalina