3295 Views |  Like

Am invatat sa spun DA! #1000deDA

 Img-1080x1080-Jojo-2-cu-logo-1000deDa

Cred ca momentul cand devii mama este unul dintre cele mai frumos-infricosatoare momente din viata oricarei femei.:) Spun asta pentru ca eu am trecut de doua ori printr-un astfel de moment si, desi pe alocuri m-am mai relaxat, uneori sunt inca tematatoare pe anumite subiecte.

IMG_9868

Imunitatea este unul dintre ele si exista zeci de dezbateri pe tema asta mai noi sau mai vechi. Sau vesnicele diferente de opinii intre generatiile parintilor nostri si generatia noastra. Orice as face, si de ori cate ori o sa avem discutii pe tema asta, mama tot o sa-i stearga cu servetelul pe Achim sau Zora imediat ce s-au jucat in nisip la mare sau la locul de joaca. Opiniile lor pot fi cu greu schimbate, insa eu cred ca noile generatii de mamici merita sa se elibereze de toate aceste lucruri. Am vazut la un moment dat intr-un parc dupa ploaie doi copii ai unor straini care erau plini, dar efectiv plini de noroi din cap pana in picioare. In acest timp eu mergeam cu Zora de manuta si paseam atent sa nu ne murdarim prea tare.

IMG_9776

Apoi mi-am dat seama ca pentru copii dorinta si curiozitatea de a experimenta sunt atat de mari incat pur si simplu uneori e pacat sa ii opresti din joaca doar din cauza ca tu ai fost “programat” sau mai bine zis invatat sa nu faci lucrurile intr-un anume fel. Am mers si noi intr-o vacanta cu cortul si dupa o ploaie sanatoasa a doua zi erau palcuri de apa si baltoace cu noroi peste tot. Zora a iesit din cort in picioarele goale si desi am avut la inceput un sentiment de teama apoi am lasat-o sa se bucure de momentul ei, de copilarie. Era cald, asa ca chiar nu era nicio problema. Am ales sa ii las pe copiii mei sa isi traiasca experientele. Si cred ca asta ii va sustine si ii va ajuta pe viitor nu numai din punct de vedere al imunitatii, dar si pentru increderea in sine.

IMG_9830

IMG_9871

De aceea am ales sa spun DA: da experientei, da curiozitatii, da libertatii de exprimare a copiilor. Iubirea unei mame presupune si forta de a-i lasa pe cei mici sa isi traiasca propriile experiente. M-am alaturat asadar campaniei manifest #1000deDA by Aptamil pentru ca chiar am convingerea ca mamicile si copiii trebuie aiba curaj sa isi traiasca momentele! Expunerea copilului la mediul inconjurator este extrem de importanta pentru dezvoltarea imunitatii sale, a increderii in sine, a unui spirit liber, curajos.

IMG_9809

Experientele noi si situatiile neasteptate incep cu un DA. DA pentru un sistem imunitar puternic!